Centrale ligging

Just in time

*levering binnen 48 uur

Op maat van de klant

Eigen transport

Grote stock

Duurzaam

Centrale ligging

Op maat van de klant

Grote stock

Just in time

*levering binnen 48 uur

Eigen transport

Duurzaam

Ligna is een bedrijf voor lucht-, weg- en zeetransport. Dit is een diverse en dynamische logistieke keten waar Ligna essentiële onderdelen levert op vlak van overslag van conventionele stukgoederen.  

Om een betrouwbare partner te zijn, moet je perfect kunnen leveren op maat van de klant. Het bedrijf bestaat al 3 generaties lang en we staan bekend om Just In Time-leveringen van stuwhout voor lashing en securing van scheepsladingen en de houten palletkisten industrie. Ligna is de marktleider in Europa voor het aanleveren van kallen, stuwhout, schoorhout, spieën, woellatten, platen en palletten. Dat er 5 havens in een straal van 100 kilometer rond het bedrijf liggen, speelt hier ook een belangrijke rol in. 

Elke lading wordt anders aangepakt bij Ligna. De kans op schade van de producten zou anders te groot zijn. Bij Ligna werken ook de juiste mensen met voldoende expertise om deze lading veilig af te zetten op een schip. Dit is ook wel nodig aangezien het transporteren complexer dan vroeger is geworden.  

Ligna is ook een heel milieubewust bedrijf. We hebben speciale ovens voor onze heat treatments die heel milieuvriendelijk werken. Na deze behandeling krijgt het hout een stempel voor het ISPM-15 certificaat, dit is voor te kunnen leveren buiten de EU. Ons hout voldoet ook aan de FSC-normen die zijn opgelegd door Europa.