Centrale ligging

Just in time

*levering binnen 48 uur

Op maat van de klant

Eigen transport

Grote stock

Duurzaam

Centrale ligging

Op maat van de klant

Grote stock

Just in time

*levering binnen 48 uur

Eigen transport

Duurzaam

Centrale ligging

Just in time

Op maat van de klant

Eigen transport

Grote stock

Duurzaam

Ligna Hout

– Duurzaam –

Duurzame energie dankzij zonnepanelen

Het dak van Ligna is bedekt met 560 zonnepanelen. Samen zorgen deze zonnepanelen voor 90 000 kilowattuur aan stroom die wordt opgewekt gedurende een jaar. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst, door ons stroomverbruik zo veel mogelijk te beperken. We streven ernaar om de werkzaamheden van Ligna volledig autonoom te laten opereren op groene stroom van onze zonnepanelen.

DUURZAME BEHANDELING VAN HOUT

Hout dat gebruikt wordt voor internationaal transport gaat bij ons eerst in de oven voor een hittebehandeling of heat treatment. Hout is immers een product uit de natuur en dat kan ongedierte bevatten. Het verspreiden van dergelijke organismen kan tot schade leiden in andere biotopen in de wereld. Om dergelijke verspreiding te voorkomen, wordt het hout ISPM-15 conform met hitte behandeld zodat ongedierte wordt verdelgd. Vervolgens wordt het hout bestempeld en voorzien we de nodige certificaten om te bewijzen dat het hout behandeld werd.

Sinds 2010 investeerde Ligna in heat treatment ovens (heteluchtovens). Op deze manier is het mogelijk om per oplage ongeveer 300 kuub hout te behandelen. De voorganger van heat treatment is het fumigeren van hout door middel van gas met chemicaliën. Hierdoor komen schadelijke stoffen vrij die niet goed zijn voor het milieu en de natuur. Dit is de reden dat wij met Ligna Hout zijn overgeschakeld naar heat treatment – het hout behandelen met hitte – wat een veel milieuvriendelijkere behandeling is.

Aankoop van duurzaam hout

Het hout waarmee Ligna hout werkt, voldoet aan de hoog opgelegde Europese normen in verband met het kappen van hout. Hierbij is het belangrijk dat voor elke oude boom dat gekapt wordt,  een nieuwe jonge boom in de plaats komt. Deze cyclus van hout kapping draagt bij aan de duurzaamheid in Europa. 

Logo Ligna: hout voor haven en industrie

Waarom kiezen voor ligna

• Just in time leveringen binnen 48 uur
• Eigen transport
• In bezit van een grote stock
• Eigen ovens voor heat treatment
• ISPM 15-certificaat voor internationaal transport