Centrale ligging

Just in time

*levering binnen 48 uur

Op maat van de klant

Eigen transport

Grote stock

Duurzaam

Centrale ligging

Op maat van de klant

Grote stock

Just in time

*levering binnen 48 uur

Eigen transport

Duurzaam

Centrale ligging

Just in time

Op maat van de klant

Eigen transport

Grote stock

Duurzaam

Ligna Hout

– Hout voor haven –

HoUT VOOR HAVEN

Lashing & securing met stuwhout

De haven van Antwerpen is de omgeving bij uitstek voor alle soorten transport. Dagelijks worden allerlei goederen klaargemaakt voor lading om vervolgens door transporteurs en rederijen via watertransport (zee- of binnenvaart) te vervoeren. Deze goederen moeten uiteraard veilig en vast worden vervoerd om schade te voorkomen. Om deze goederen te beschermen kan het ruim gestuwd worden met houten balken en planken. Bij Ligna kan u terecht voor stuwhout op maat voor het vastzetten van uw lading.

We denken steeds mee op maat van de klant om stuwhout te leveren waarmee constructies worden gebouwd voor het vastzetten van lading. We geven graag advies over welk soort stuwhout u nodig heeft, namelijk zachthout zoals dennenhout, populierenhout of hardhout zoals beuk, eik of tropisch hardhout.

Eigen vrachtwagen vervoer van Ligna voor het vervoeren van stuwhout en schoorhout voor lashing and securing van ladingen in de haven
Stuwhout wordt vervoerd door een pick up. Grote stock stuwhout op de achtergrond

Waarom zijn wij de ideale partner voor stuwhout voor de haven?

Ligna Hout beschikt over een eigen aanzienlijke opslagruimte. Daar wordt al het hout gestockeerd, zodat de klant geen opslagkosten draagt. Onze stockage hout bedraagt meer dan 10.000 m3. Dit hout wordt wanneer gevraagd door ons met hitte behandeld (heat treatment) om ongedierte te doden. Zo krijg je van ons een ISPM 15-certificaat mee. Vervolgens wordt het hout bestempeld om de 30 cm om te bewijzen dat het hout wel degelijk behandeld is. Dankzij onze grote stockage aan hout, onze eigen ovens voor hittebehandeling en een eigen stempelmachine, is één van de sterktes van Ligna dat we het heat treated hout binnen de 24 uur kunnen leveren aan transporteurs en rederijen van de haven.

Door onze strategische ligging in Sint-Job-in’t-Goor kunnen wij binnen het half uur leveren in Antwerpen en binnen anderhalf uur in Gent, Zeebrugge, Genk, Rotterdam en Brussel. Snel leveren is van doorslaggevend belang, zeker in de haven, want elke minuut dat een schip aan de loskade ligt, kost geld.

Logo Ligna: hout voor haven en industrie

Waarom kiezen voor ligna

• Just in time leveringen binnen 48 uur
• Eigen transport
• In bezit van een grote stock
• Eigen ovens voor heat treatment
• ISPM 15-certificaat voor internationaal transport